Duminică,
05.05.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Sibiul, de poveste: intreaga pietonala Nicolae Balcescu, acoperita cu 80.000 de luminite | FOTO - Video

300 de metri liniari măsoară structura de lemn asamblată peste pietonala Nicolae Bălcescu, din centrul Sibiului. 80.000 de led-uri multicolore montate pe această structură au fost pornite în seara zilei de luni, 15 decembrie, în prezența câtorva mii de sibieni. Majoritatea cu camerele de filmat pornite, au așteptat la ora 18:00 pornirea instalație cu o înălțime maximă de 21 de metri. Spre diferență de anul trecut, când la prima ediție Sibiu Lights&More aceste structuri au fost montate doar la un capăt al străzii Nicolae Bălcescu, acum luminile se întind pe toată lungime străzii. În fața fostului sediu al telefoanelor a fost amplasată o scenă, pe care luni seara au urcat sibienii de la Domino.
”Am venit pentru că știam de aceste luminițe de anul trecut. Superbe, superbe. Nicicând Sibiul nu a arătat mai bine”, povestește Maria, care la mai bine de 65 de ani a venit cu tableta, pentru câteva ”selfie-uri” alături de soțul ei. La fel ca ei, majoritatea sibienilor și turiștilor prezenți în centrul Sibiului luni seara au vrut să aibă câte o amintire fotografică. ”Îmi fac felicitare să o trimit prietenilor din București”, a explicat Dana, care se lăsa fotografiată de prietenele sale sub luminile tocmai pornite.

Luminițele vor fi aprinse pe toată perioada evenimentului, de luni până joi, de la orele 17:00 până la miezul nopții, iar vineri, sâmbătă și duminică de la 17:00 la ora 02:00. Ultima zi a Sibiu Linghts&More este 1 ianuarie 2015.

foto Silvana Armat/video Traian Deleanu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

38 comentarii

Sfantul

Acum 9 ani

...doamne - cu ce ne scoate ochii !
Raspunde

@1

Acum 9 ani

Pune-ti ochelari de protectie...
Raspunde

@Sfantul

Acum 9 ani

Tie ? poate noua ... in Germania nu-ti mai pasa ... sau ? :P
Raspunde

dave

Acum 9 ani

Erau ok maxim o săptămână..asa mă simt ca in India!
Raspunde

mihai

Acum 9 ani

sorcova vesela - asa arata
Raspunde

ponta

Acum 9 ani

fantastic,felicitari sibiului...e nr 1.......la noi la tg jiu nu avem nici macar curent.....noroc k mai are mama lumaniri albaneze de la buna
Raspunde

ku

Acum 9 ani

doamne ce kitsch. oameni buni, vine Craciunul, unde sunt stelutzele, bradutii. Mosii etc. Ceva mai decent si cu legatura cu evenimentul se poate? luminile astea par ca aduc o atmosfera de orient , de bazar de 1001 nopti. Mai multa decenta oameni buni, uneori mai binele e dusmanul binelui.
Raspunde

fi liber

Acum 9 ani

FI LIBER ,FI TU, FI CEEA CE ITI DORESTI!! *** care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi Doresc colaborare cu persoane interesate in dezvoltarea unui proiect de educatie financiara Esti persevernt, rabdator si motivat sa lucrezi pe termen lung in atingerea unui obiectiv? Te astept sa ne cunoastem. Ofer training si gratuit prin email prin trimiterea cursurilor. Semnarea contractului dupa parcurgerea cursurilor Promovare online cu perspective de CRESTERE financiara nelimitata Cerinte: - cunostinte minime PC - necesar calculator - conexiune internet - varsta minima 18 ani - rabdare - seriozitate Trimite textul INFO pe adresa de email [email protected] https://www.facebook.com/groups/1540593619521900/
Raspunde

@ku (number7)

Acum 9 ani

Ce legatura au bradutii, mosii cu evenimentul Craciunului?Pierdem din vedere adevarata semnificatie a Sarbatorii.Pacat!
Raspunde

ha ha

Acum 9 ani

....GROTESC....parca esti la poarta Stambulului!
Raspunde

Georg:__TIGANIADA

Acum 9 ani

a scris-o Ioan Budai-Deleanu, pusa in scena in tot Arcul Carpatin. Ce-i PREA MULT strica...manele-manele, frumoasele mele manele...
Raspunde

super

Acum 9 ani

ba chici este piata de brinza si lapte covasit de la sala de sport ,transilvania ,este superb ce a facut primarita ,astrid fodor se vede ca a stat linga viitoru presedinte al tari [johannis ] asa va arata si romania dupa 10 ani ,in viitoru mandat 2019 -2024 ,si neamurile la actuali opozanti a lui ,johannis il va vota ,felicitari doamnei primar ,la primavara toti adevarati sibieni te va vota ,continua proiectele lui ,presedinyele johannis ,acum detractori si sabotori se va gindi de 2 ori pentru a face rau sibiului se va lovi de bratu legi
Raspunde

@12

Acum 9 ani

Prostane iar ai uitat Brasovul.. Ti-am spus ca va incaleca aia si v-o dau la cioc daca nu bagi ceva pe net .. Haide ca sunt sigur ca poti mai mult!
Raspunde

@13

Acum 9 ani

brasovu tau o ramas mic, tradus petit, o trompeta ruginita ca si tine, risnovean prostan.
Raspunde

liviu

Acum 9 ani

Si grafiti este o arta greu acceptata , siceea ce vedem face parte din arta stradala !! greu este acceptata de public, apoi nevombate cu pumnul in piept ce avangardisti suntem !!
Raspunde

feerie

Acum 9 ani

Nu e greu acceptata de public, pur si simplu e o feerie de lumini, numa invidiosii, circotasii si negativistii care vad numa raul si uritu dintr-un lucru, ce sa faca si ei, circotesc.Grafiti ramine, astea nu ramin.
Raspunde

alzara

Acum 9 ani

Sibienii combat rasismul : au sacrificat de Sarbatori (+25 de ani in 21 dec ...)barocul din Heltauergasse pt a recrea ambianta indiana pt Cioaba care, daca n -a gasit -o in Tg Carbunesti (colegiul lui Cioaba) i -am oferit -o NOI. D -na Fodor, probabil n -aveti nicio vina, dar\"enaugh is enaugh \"! Mai bine ascultati infemnul lui Hurezeanu si amplasati -l pe Nepomuk in Piata Mare, altfel ne acuza turistii de tiganizarea Centrului in epoca postbasescu. Cu regret. Nu -mi mai pot plimba oaspetii pe Bretter.
Raspunde

cioaba

Acum 9 ani

cine a finantat?sigur cioaba dupa culori si forma. sa mai zica cineva k romanii nus tzigani si orientali
Raspunde

@liviu

Acum 9 ani

din cauza celor ca tine casele oamenilor sunt vandalizate de retardati mintali care cred ca sunt artisti. Asa cum si cei care au vandalizat centrul cu aceste lumini care nu au nimic de-a face cu bunul simt sau cu sarbatoarea Craciunului, cred ca au facut un lucru nemaivazut. Pe bani publici
Raspunde

a face

Acum 9 ani

Daca face,de ce face, daca nu face, de ce nu face, hotariti-va o data, circotasilor.La altii e super daca ar fi, la noi e cioaba
Raspunde

@19

Acum 9 ani

Si ce mai exact din ce este in zona centrala reprezinta Craciunul? Casuta cu vin fiert? Masinutele care se tamponeaza? Bradul? Sau cupola de lumini din Piata Mare.
Raspunde

\'89

Acum 9 ani

Nu-mi vine sa cred ca dupa 25 de ani au ramas atatia inchisi in mentalitatea comunista, conform careia conducatorul (iubit sau nu) este responsabil de tot ce misca. Intelegeti ca rolul primarului (si acum presedinte) este sa asigure doar conditii pt diverse proiecte, restul, orice organizator / investitor poate fi mai mult sau mai putin inspirat. Este ca si cum l-am blama tot pe Iohannis pt o piesa proasta de la festivalul de teatru sau pt ca a pierdut CSU un meci! Reveniti-va, avem voie sa si gandim, nu doar sa injuram!!!
Raspunde

circoteca

Acum 9 ani

Asa ati facut si cu constructia aeroportului, altii se dadeau de ceasu morti ca sa poata sa-si construiasca aeroport si din banii durati de la noi de care nu mai faceti nici un caz si voi il amenintati pe Bottesch ca de ce l-o construit, ba mai bagati si strimbe, nu-i destul ca banditu de ministru berceanu de la centru o venit de doua ori sa-l opreasca ca sa-l construiasca.M-am saturat de tara asta tembela.
Raspunde

hi, hi

Acum 9 ani

ba, articolul asta l-ati posta exact in urma cu un an! v-a fost greu sa scrieti ceva nou?
Raspunde

@13

Acum 9 ani

Mic mic dar oricum mult mai mare decat Sibiul.. Apropo cum e sa tot vi sa dai raportul cu ce faci la Brasov. Tocmai am aflat unde este sediul noii Directii Regionale Silvice Centru...si ce sa vezi tot la Brasov hahaha.
Raspunde

sibian

Acum 9 ani

Cu acest tunel de lumini impresionant Sibiul a devenit cel mai frumos oras din Romania de Craciun si cu siguranta ocupa un loc bun si la nivel european. Este impodobit cu mult bun gust si cu multa migala. Iar Tunelul de basm este SENZATIONAL! O sa aduca foarte multi turisti in aceste 2 saptamani! Sibiul va fi foarte animat.
Raspunde

@ 26

Acum 9 ani

sa mori tu, propagandistule? frectii sasesti la un picior de lemn unguresc! :))))))))))))))
Raspunde

DW

Acum 9 ani

Frumos,foarte frumos.Asta e Sibiul nostru
Raspunde

rosu @26

Acum 9 ani

mai lasa ma cu \"un loc bun la nivel european\". Numai in Bavaria sunt cel putin 38 de targuri de Craciun mai frumoase (si mai decente) decat cel din Sibiu. Cum zicea cineva mai sus: putina decenta si modestitate n-ar strica. Iar luminitele cele multe de pe centru, parerea mea, ar fi mai potrivite in iulie-august.
Raspunde

Obiectivul

Acum 9 ani

Daca Johanis e taran Suditu e un domn.......nici carcotasi nu stiti sa fiti...
Raspunde

Obiectivul

Acum 9 ani

Daca Johanis e taran Suditu e un domn.......nici carcotasi nu stiti sa fiti...
Raspunde

alzara- 16 dec

Acum 9 ani

\"Opriti macelul ! \" -tipa gl Militaru acum 25 de ani. Cui se adresa? Opriti kitsch -ul ! -strigam noi azi wadresandu -ne Primariei Sibiu. Chiar nu mai e consultat nicoun om de cultura recunoscut? L -ati intrebat, de ex pe dr Niedermaier? Unde -i spiritul payriciatului sasesc?
Raspunde

25

Acum 9 ani

Ce ma parazitule, ati mai pus de-o furaciune.Asta-i motiv de bucurie, capusa ordinara,o sa va vina rindu sa dati inapoi tot ce ati furat de la Sibiu cu dobinda si rata inflatiei.Esti mic ba nu vezi ca nu sunteti in stare sa mergeti pe picioarele voastre, numai furindune pe noi. Mai si jubilezi, lepra, mi-ar fi si rusine, da se pare ca tu n-ai asa ceva.
Raspunde

cetateanu europeanu

Acum 9 ani

Craciunul si sarbatorile din perioada asta inseamna bucurie si lumina. Oamenii, dupa cum se vede, nu mai stiu sa se bucure. Am ajuns cumva o adunatura de frustrati ?
Raspunde

@@@@

Acum 9 ani

...Cum sa se bucure sibienii de asa un kitsch grobian oriental din alte vremuri?Targurile de Craciun din Germania sunt boboc pe langa tentativa jalnica de la Sighii!
Raspunde

9SpmLNxvR

Acum 9 ani

D-na ministru de-legat, orcium ati intoarce-o, ce veti intreprinde ca acesti functionari contorsionisti sa-si faca pe viitor treaba si pentru fapta aceasta deloc laudabila sa li se impute direct pierderile. CUM vor fi oare pedepsiti de dumneavoastra ??? Iohannis NU poate face presiuni asupra unui minister, invers insa DA !!! Faceti-va dracului cu totii treaba, fiecare acolo unde este angajat si retribiut din contributia CETATENILOR ROMANIEI !!! Ca de suferit, suferim NOI, NU voi, cei cu brinza-n mina.
Raspunde

9SpmLNxvR

Acum 9 ani

D-na ministru de-legat, orcium ati intoarce-o, ce veti intreprinde ca acesti functionari contorsionisti sa-si faca pe viitor treaba si pentru fapta aceasta deloc laudabila sa li se impute direct pierderile. CUM vor fi oare pedepsiti de dumneavoastra ??? Iohannis NU poate face presiuni asupra unui minister, invers insa DA !!! Faceti-va dracului cu totii treaba, fiecare acolo unde este angajat si retribiut din contributia CETATENILOR ROMANIEI !!! Ca de suferit, suferim NOI, NU voi, cei cu brinza-n mina.
Raspunde

getodacul

Acum 9 ani

dau spendid muiță .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus